Södercheesens potkäs

Södercheesens potkäs

Dekorativ bild

Mats på Södercheesen delar med sig av en favorit vid jul! Enkelt och otroligt gott! Mixa alla härliga ingredienser och bre på pepparkakan. Syftet med en potkäs är att du tar lite vad du har hemma. Därför kan ingredienserna och mängden variera efter tycka och smak.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar

Ingredienser:

Lagrad hårdost. Riven ca 1/2 liter. 

En lagrad öl

Mascarpone eller smör 100-150 g

Lite brieost

Grönmögelost

Konjak

Gör så här:

Börja med att riva upp den lagrade hårdosten. Lägg osten i matberedan och tillsätt en lagrad öl. Lägg sedan i din mascarpone i matberedaren. Mascarponen gör att den blir smidigare och lättare när man sedan tar fram den ut kylen. Slå på matberedaren åt låt allt blandas lite. Lägg sedan i lite brieost för att få resultatet mindre grynigt och mer krämig.  Nu är det dags för grönmögelosten och konjaken. De två ingredienserna tillsammans utgör pricken över i:et. Klart! Dags att avnjutas på en pepparkaka. Pepparkakor får du gärna köpa hos P&B Delikatesser på andra sidan gången. De har både tunna, tjocka, kryddiga och traditionella pepparkakor.