Piadinas tiramisu

Piadinas tiramisu med pepparkakor

Dekorativ bild

Piadinas tiramisu med pepparkakor

Tiramisu på italienska betyder "pigga upp mig" och visst stämmer det. Perfekt på julen när julmaten har lagt sig tungt att då erbjudas en lätt men uppiggande tiramisu med smak av pepparkakor. Stefania på Piadina i Söderhallarna delar med sig av sitt alldeles egna recept som dessutom är väldigt enkelt att göra hemma själv. Du är även varmt välkommen att avnjuta den på plats i restaurangens härliga streetkänsla och atmosfär!

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar

 

Recept för 4 personer 

 

Ingredienser:  

2 ägg 

250 mascarpone 

50 gr strösocker

50 gr mörk choklad

50 gr valnötter 

12 pepparkakor 

2 koppar stark kaffe 

2 matskedar rödbetsjuice 

1 matsked apelsinskal

lite kanel 

 

Gör så här:

Börja med att skiljaj äggulor från äggvitor. Vispa ihop 40 gr socker med äggulorna till en jämn fluffig, ljusgul smet. Rör i mascarpone och vispa på lägsta hastighet till en jämn blandning. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Addera sist de sparade 10 gr socker för en glansig maräng. Vispa till att du kan vända skålen upp och ner utan att äggviteskummet släpper. Vänd försiktigt ner dessa i mascarponesmeten. Rör om försiktigt till en jämn smet. Sätt i det rivna apelsinskalet. Nu är mascarponekrämen klar! 

Hacka choklad och valnötter och dela krosset i 4 delar. 

Ta fram 4 tjusiga glas. Vänd snabbt pepparkakan först i rödbetsjuice och sedan i kaffet.  Sätt först pepparkakan i botten på glaset och sedan en del av krosset. Täck med mascarponekrämen. Varva med 2 till lager med doppade pepparkakor och avsluta med mascarponekräm. Strö på lite kanel och sätt glasen i kylen minst 2 timmar innan serveringen. 

Sedan är det bara att avnjuta en underbar tiramisu med vänner! Buon appeito!