Den första piadinerian

Piadina

Dekorativ bild

Med inspiration på de bästa piadineriorna i Romagna har Stefania öppnat den första hantverkspiadinerian i Stockholm! Precis som i Romagna tror vi att en kombination av få, enkla, kvalitetsråvaror kan skapa en riktig smakupplevelse. Det behöver inte vara svårare än så!

Den första piadinerian i Stockholm! 

Att få etablera piadinakonceptet i Sverige har länge varit en dröm inom familjen. Sen Stefania flyttade till Sverige har hon velat förmedla den härliga kulturen i Italien och berätta om de smaker som inte vanligtvis förknippas med Italien. Det finns så mycket mer än pasta och pizza berättar hon. I hennes restaurang kombineras det goda piadinabrödet med de bästa från två världar. Goda fräscha ingredienser och smaker från Sverige och Italien skapar en unik smakupplevelse som måste upplevas.

 

Vad är en piadina?

Piadina är ett mjukt sprött tunt bröd som kommer ursprungligen från regionen Emilia Romagna men är känt över hela Italien. Rätten säljs som streetfood i färgglada kiosker längst med hela kusten i Romagana. Brödet värms i en torr stekpanna och fylls med favoriter inom charkuteri, ost och grönsaker.

 

Vår piadina

På Medborgarplatsen i hjärtat av Söder, bakar vi vår piadina från grunden varje dag på ett för ändamålet byggt stekbord så kallat "CUOCIPIADA". För att baka vårt standardbröd utgår vi från originalreceptet från Rimini och har valt att använda oss av ekologiska svenska ingredienser så som kravmärkt svenskt mjöl och kravmärkt rapsolja. En enkelhet och bra kvalité på våra råvaror är viktigt för oss.

Varmt välkommen till vår italienska gränd mitt i saluhallen!