Dekorativ bild
  • Sittplatser

Tranströmerbiblioteket

Tranströmerbiblioteket i Söderhallarna


Söderhallarnas kulturella utbud inkluderar tillsammans med bio och kulturskola även ett bibliotek. Det är Tranströmerbiblioteket som har flyttat in hos oss under tiden som Bibliotek Medborgarplatsen renoveras.

Tranströmerbiblioteket i Söderhallarna erbjuder en skön paus i vardagen eller shoppingrundan och rymmer en mängd böcker för både stora och små. Speciellt barnfamiljer bör göra ett besök då biblioteket inte bara har en stor barnavdelning med många barnböcker utan även erbjuder speciell programverksamhet för barn.

För vuxna innehåller biblioteket bland annat en vuxenavdelning med ett uppdaterat utbud av skönlitteratur på både svenska och engelska. Det finns också tillgång till populär facklitteratur och en pressdisplay som bland annat inkluderar dagstidningarna Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

På biblioteket finns det tre internetdatorer att tillgå som du kan använda om du har ett bibliotekskort och en pinkod. När du är inloggad på en av datorerna kan du exempelvis göra sökningar i bibliotekets databaser eller på internet, kolla din epost och använda Word, Excel, Powerpoint och Publisher. För att fler ska få tillgång är användningstiden begränsad.

Om du vill surfa med din egen dator, telefon eller surfplatta erbjuder Tranströmerbiblioteket gratis wifi. Via den kan du också passa på att ladda ner någon av de 375 digitala tidskrifter som finns att tillgå och ett stort antal barnböcker från Ztory. Sjunk ned i en fåtölj och läs dem på plats eller avnjut dem hemma eller på pendeln i 30 dagar.

Förutom att låna och återlämna böcker kan du också göra och hämta dina bokreservationer på Tranströmerbiblioteket. Reservationer kan göras både på böcker som finns på plats och sådana som finns utlagda på andra bibliotek i Stockholm. Detta inkluderar böcker från ungdomsbiblioteket PUNKTmedis som nu heter PUNKT 127 och återfinns i Bredäng.

Övrig service inkluderar:

  • Kassa med kortbetalning
  • Kopiator samt skrivare i färg och svartvitt
  • Toalett

Stockholms bibliotek ska vara tillgängliga för alla. Kontakta biblioteket för information om bland annat hissar, dörröppnare, hörselslinga, hinder och toaletter.

Medborgarplatsen bibliotek öppettider


Tranströmerbiblioteket har normalt öppet lika länge som Söderhallarna i övrigt. För aktuella öppettider för hela gallerian se Söderhallarna öppettider. Avvikande tider aviseras där och läggs in här på sidan. Har du några frågor om Medborgarplatsen bibliotek öppettider är det i första hand bäst att kontakta bibliotekspersonalen.

Det nya Bibliotek Medborgarplatsen planeras vara klart i mitten av 2019, under tiden är du varmt välkommen till oss på Söderhallarna.

Öppettider

Mån-Fre: Stängt

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Kontakt

transtromerbiblioteket.ssb@stockholm.se
08-508 30 800