Sopköket till Söderhallarna!

SopköketSopköket  är cateringföretaget som har som huvudmål att minska matsvinnet och skapa jobb för långtidsarbetslösa och unga. Vi är så glada över att de öppnar sin första pop up restaurang hos oss i Söderhallarna.

Sopköket öppnar den 27 november och på menyn finns soppor, wraps och juicer som tillagats på råvaror som annars skulle ha slängts. Ni hittar de bredvid Rotisserie by Melanders.

Vill du vara med på deras invigning den 27 nov? Klicka här.

I Sverige slängs 65 kg ätlig mat per person och år. Detta är inte bara ett enormt resursslöseri utan bidrar även till en stor klimatpåverkan. Sedan starten 2015 har Sopköket minskat matsvinnet med 2,8 ton.

  • Mat står för ungefär 25 procent av människans klimatpåverkan och en tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Därför känns det otroligt kul att vi nu får möjlighet att utvidga och bredda vår verksamhet för att på så vis kunna bidra till att ytterligare minskat matsvinnet, säger Filip Lundin, grundare och VD Sopköket.

Mer om Sopköket och deras verksamhet här.