Södermanna – Vegetarisk restaurang i Söderhallarna, Stockholm

Vegetariska restaurangen Södermannas | Söderhallarna ”Man ska inte behöva vara vegetarian för att äta vegetariskt” lyder den vegetariska restaurangen Södermannas motto. Vegan- och vegetariankulturen blomstrar och det av goda anledningar. Det är en matkultur som underlättar när man vill gå ned i vikt, det är rikt i essentiella näringsämnen, sänker högt blodsocker och reducerar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Och inte minst är det en hållbar diet och matkultur som gynnar världens natur, dess djur och såklart, oss själva.

Vilka är Södermanna?

Södermanna är en restaurang som specialiserar sig inom vegan och vegetarianska maträtter. De ligger mitt i söders hjärta, Söderhallarna, och har sedan 90-talet varit aktiva med att tillaga och servera veganskt och vegetariskt gjort på råvaror av högsta kvalité. De serverar á la carte på plats i Söderhallarna, men erbjuder också catering. Södermanna tillagar all sin mat från grunden, detta gör att de har full koll på vad för något de serverar och kan alltid besvara besökares frågor om vad maten innehåller eller hur den är tillagad.

Södermannas meny

Södermanna har en gedigen vegetarisk och vegansk meny som alla kan njuta av, med laktosfria såväl som glutenfria alternativ. Den innehåller enbart hemlagade ovo-lacto vegetariska och veganska rätter som tagit inspiration från världens alla hörn.

Södermanna har grillade wraps med falafel, halloumi, chévre- ,vego kebab med mera. Ett antal olika vegetariska burgare. Kebab gjord på ekologisk seitan. Woks, sallader och många andra vegetariska alternativ som lasagne, moussaka och vårrullar.

De har även ett brett utbud av öl, läsk, viner och den organiska drycken Caliente, en alkoholfri chilidryck som innehåller det som gör chilis så starka – capsaicin. En perfekt dryck för den som är ute efter en komplex smak som innehåller väldigt lite socker, som på många sätt är en bra ersättning för alkohol.

Andra vegetariska och veganska alternativ

I Söderhallarnas lokaler hittar ni även My Vegina, en helvegansk deli som serverar sallader, smoothies och soppor. De bygger sin verksamhet ovanpå tre pelare:

  • Veganism, för att ta hand om både sig själv och världen vi lever i på en och samma gång
  • Samliv, att leva i harmoni tillsammans med både djur och natur
  • Feminism, att alla människor ska vara jämlikar och behandlas rättvist

Besök Södermanna eller en av Söderhallarnas andra restauranger

Ta vägen förbi Söderhallarnas adress och njut av vegetarisk mat hos Södermanna. Eller besök en av Söderhallarnas andra restauranger som till exempel Bamibistro, en vietnamesisk restaurang som specialiserar sig inom streetfood. Fresh Café & Salladsbar, ett mysigt krypin med smaker ifrån hela världen. Eller Medelhavs Deli, som serverar medelhavsdelikatesser i mezeform.

Södermanna vegetariska öppettider, kontakt och adress

Södermanna vegetariska hittar ni på samma adress som Söderhallarna: Medborgarplatsen 3, 118 72 Stockholm.

Ni kan kontakta Södermanna vegetariska via:
Telefon: 08-6431805
Mejl: info@sodermanna.se
Eller fyll i Södermanna vegetariska kontaktformulär direkt på deras hemsida.

Södermanna öppettider:
Mån-Tor: 10-19:30
Fre-Lör: 10-21:00
Söndag: Stängt

 

a