Hitta restauranger på Södermalm och njut av olika smaker

äta på restaurang i Södermalm | Söderhallarna

Mat är ett sätt för människor att mötas. Att äta på restaurang kan göra mötet ännu mer speciellt. Det gör inte bara att du kan få uppleva nya smaker men också att du kan få se nya spännande platser. Med dagens stora utbud av mat vill vi hjälpa till att guida dig rätt i matdjungeln. Kanske kan du hitta en ny favorit bland alla restauranger och uppleva nya smaker ihop med nära och kära.   

Var ligger din bästa restaurang på Södermalm?

Södermalm är en plats med ett stort utbud av mat och restauranger. Därför har vi som mål att samla restaurangguldkorn med utgångspunkt i många av världens välsmakande hörn. Vi vill förpacka det i en skön atmosfär där människor kan mötas. Här hittar du några goda favoriter ur vårt matutbud.

Asiatiskt

Stora delar av det asiatiska köket lyckas kombinera den fräscha känslan av nyhackade grönsaker och nudlar som är smakrikt omhändertagna i varm buljong. Hos oss hittar du ett vinnande utbud av både japansk och vietnamesisk mat.

Japanskt

Njut av det japanska mathantverket i form av maki, nigiri och teriyaki och hitta din favorit hos oss. Vårt matutbud vore inte komplett utan riktigt god sushi.

Vietnamesiskt

Vietnam – detta fantastiska land som har förgyllt så många av våra västerländska tallrikar med sina exotiska smaker. Om du älskar smakrik streetfood och har en förkärlek till det vietnamesiska köket kan du hitta ditt nya favorittillhåll hos Bamibistro. Njut av färska vårrullar, ljuvliga sallader och klassiskt fyllda smörgåsar med smak av Vietnam.

Snabbmatsrestauranger på Södermalm

 

Vissa föredrar en klassisk mosbricka, andra har lite större krav än så. Vi dömer ingen, utan serverar snabbmat i många olika varianter. Gemensamt för alla snabbmatsrestauranger i Söderhallarna är att maten smakar gott och levereras på kort tid efter beställning. Snabbmat måste vara lika snabb som god.

Amerikanskt

En välkomponerad högrevsburgare med nyfriterade pommes sitter inte fel en tråkig tisdag efter jobbet. Visst kan du tillaga den hemma i köket, men vill du slippa omaket kan du med fördel beställa in den på ett trevligt hak. Söderhallarna huserar flera välsmakande alternativ för den som är sugen på en rejäl burgare.

Tyskt

Det är inte alltid så lätt att hitta en god och prisvärd restaurang. Södermalm har dock många guldkorn och vi ser till att hålla standarden uppe. Kebab från Tyskland har något alldeles extra. Hos våra vänner nere på Berliner Kebab serveras en gudomlig variant med hembakat pitabröd och dönerkött från Berlin.

Mexikanskt

Guacamole, salsa, tortillas, nachos… Med spiskummin, chili, lime och koriander kommer man långt! I Sverige har det mexikanska köket länge varit en del av den vardagskosten. Ät vällagad mexikansk mat och känn hur salsatakter långsamt fyller din kropp när du besöker en av Söderhallarnas restauranger med fokus på mexikansk mat.

Italienska restauranger på Södermalm


Att hitta en restaurang på Södermalm som serverar bra, italiensk mat är inte heller svårt. Hos Söderhallarna hittar du alltifrån nygrillade paninis till färsk, italiensk pasta och antipasto. Vissa restauranger har öppet till sent på kvällen.

Vegetariska, veganska och hälsosamma alternativ

 

Många restaurangbesökare uppskattar om restaurangen de ska besöka har fått någon slags recension. Bäst restaurang på Södermalm behöver inte nödvändigtvis vara den som serverar en bra biff eller burgare, utan kan lika gärna vara det där gröna alternativet som gör gott för hälsan. Många uppskattar vårt stora utbud av fräsch mat, med vegetariskt, veganskt och hälsosamt innehåll.

a