Fyra goda anledningar att besöka Bun Meat Bun i Söderhallarna

Bun Meat Bun i SöderhallarnaVill du prova en riktigt god burgare med krispiga pommes och andra härliga tillbehör? Då är Bun Meat Bun i Söderhallarna restaurangen för dig. Slå dig ner 15 minuter, 1,5 timme eller ta med sig maten hem, oavsett vilket utlovas en bra matupplevelse.

Kedjan startade 2012 av två burgarentusiaster med målsättningen att erbjuda goda, enkla burgare precis som det amerikanska originalet ska smaka. Att en hamburgare är enkel är inte något negativt. Enkelheten gör att de goda råvarorna kommer till sin rätt och verkligen får träda fram. På Bun Meat Bun är bra råvaror och framförallt goda burgare i fokus.

Smash burgers

Bun Meat Bun serverar högrevsburgare som tillagas med ”smashtekniken”. Det går ut på att man tar en lagom stor köttpuck, smashar ut köttfärsen på stekbordet eller i stekpannan och trycker ut köttfärsen med en stekspade eller liknande. Det gör att burgaren blir lite tunnare med en riktigt bra stekyta. Så varför inte testa att göra egen smashburgare hemma?   

Med risk för att vara lite burgarnördiga… det uppstår en maillardreaktion när du steker köttet på det här viset vilket gör att köttet blir oerhört gott och saftigt. Kom förbi Bun Meat Bun i Söderhallarna och prova så får ni se.

Pommes

En bra burgare blir inte 100% om den inte får goda och krispiga pommes att umgås med på tallriken. På Bun Meat Bun får du tunna, krispiga pommes som friteras med skalet kvar för att ge extra smak. Det är väl värt ett besök bara för att testa deras pommes.

Bröd

Hamburgerbröd ska vara saftiga. Glöm tråkiga frysta bröd med sesamfrön som bara faller av. Här får du din burgare med klassiska, amerikanska potato rolls som levereras dagligen till restaurangen. Det gäller att tänka på helheten för att få till den här burgaren.

Vegetariska och veganska alternativ

Bun Meat Bun i Söderhallarna finns alternativ för alla, oavsett om man är vegan eller äter kött. Välj mellan vegetariska eller veganska alternativ, alla är lika mumsiga.

Kanske en milkshake?

På Bun Meat Bun göra alla milkshakes, precis som burgarna, på beställning. De använder glass från Lejonet och björnen, en småskalig producent som arbetar med mycket bra råvaror. Till glassen tillsätts en liten skvätt mjölk. Det är allt som behövs för att göra vad som kanske är den godaste shaken på Söder?

Välkommen in till Bun meat bun Söderhallarna

Kom in till Söderhallarna och njut av riktigt bra burgare, ta en sväng i Saluhallen eller varför inte ta en fika på Cafe Söder Espresso? Oavsett vilket är du varmt välkommen till Söderhallarna, mötesplatsen vid Medborgarplatsen.

Bun Meat Bun Söderhallarna: öppettider

Mån-Tor: 10-20

Fre-Lör: 10-21

Söndag: 11-20

 

a