Asiatisk mat på Södermalm

Asiatisk mat | soderhallarna

Asiatisk kokkonst – ofta associerad med exotiska och smakrika rätter med en innovativ fusion twist. Stockholm och Södermalm rymmer ett stort antal asiatiska restauranger med ett brett utbud av asiatisk mat; allt från kinesiska restauranger med tempeldesign, eleganta fusion koncept, japanska snabbmatsrestauranger, och trendiga vietnamesiska matställen.

Asiatisk kokkonst är inte bara god och fylld av intressanta och exotiska kryddor, den är även i många fall väldigt nyttig. En av skillnaderna mellan asiatisk kokkonst, i jämförelse med många andra, är att de inte är behandlade som västerländsk mat ofta är. Ingredienserna är vanligtvis mer naturligt grodda utan användningen av kemikalier. Den naturliga tillväxten innebär att råvarorna är bättre för vår hälsa och innehåller mindre behandlade fetter och kolhydrater.

Nästa gång du är i närheten av Södermalm och känner dig sugen på asiatisk mat, ta en tur förbi Söderhallarna. Här hittar du några av Stockholms bästa asiatiska restauranger och affärer.

HS Asian Livs

Att laga genuin asiatisk mat och efterlikna den exotiska smakupplevelsen kräver råvaror och kryddor du vanligtvis inte kan hitta i din vanliga matbutik. Hos HS Asian Livs hittar du välkända märkesvaror från hela Asien; allt från kryddor, såser, kryddpastor, te, köksredskap, kokböcker, presentartiklar och grönsaker. Perfekt för när du är intresserad av att laga asiatiskt i ditt eget hem.

Hos HS Asian Livs finner du varor från alla asiatiska kokkonster och matkulturer:

Filippinska köket

- Indiska köket

Indonesiska köket

Japanska köket

Kinesiska köket

- Thailändska köket

- Vietnamesiska köket

Asiatiska restauranger på Södermalm

I Söderhallarnas lokaler på Södermalm hittar du även asiatiska restauranger med mat från Asiens alla hörn. 

Bamibistro:

Bamibistro serverar asiatisk mat på Södermalm influerad av Vietnam. Det är en familjeägd restaurang med sina rötter i Vietnam som serverar genuin vietnamesisk streetfood, lika smakrik som den är fräsch. Här kan du uppleva det bästa Vietnam har att erbjuda matväg.

- Esuki Sushi:

Hos Esuki Sushi äter får alla dina sinnen en upplevelse. Här hittar du genuin sushi av alla typer som det är värt att ta en omväg för att få uppleva.

- Restaurang Orkidé:

Restaurang Orkidé är en av Söderhallarna första thairestauranger och har funnits här sedan 1992. Här hittar du traditionella och klassiska thairätter tillagade på thailändskt vis, alltid gjorda på färska och noga utvalda råvaror. De tog år 2012 emot titeln: Europas bästa thairestaurang vid Asian Curry Awards i London, något de är väldigt stolta över.

Sushi Yama:

Med en stor passion för sushi levererar Sushi Yama en komplett japansk matupplevelse med stor matglädje. De är idag en av Sveriges största sushikedjor. Här hittar ni allt inom sushi såväl som varmrätter i form av bland annat Chicken teriyaki och Sushiniku.

- Viets Kitchen:

Genuin matlagning från Vietnam, det är vad Viet Kitchens verksamhet består av. Här hittar ni utsökta nudelsoppor och krispiga vårrullar av högsta kvalitet gjorda på säsongens bästa råvaror.

Besök Söderhallarna på Södermalm och njut av asiatisk matkultur

Adressen för samtliga asiatiska matställen och butiker på Södermalm är densamma som för Söderhallarna: Medborgarplatsen 3, 118 72 Stockholm.

Öppettider för de asiatiska matställena och butikerna i Söderhallarna på Södermalm är:HS Asian Livs:

Mån-Lör: 10–19

Söndag och helgdag: 11–18

 

Bamibistro:

Mån-Fre: 10–19

Lördag: 10–16

Söndag: Stängt

 

Esuki Sushi:

Mån-Fre: 11–20

Lördag: 11–19

Söndag: Stäng

 

Restaurang Orkidé:

Mån-Tor: 11–22

Fredag: 11–21

Lördag: 12–23

Söndag: 12–22

 

Sushi Yama:

Mån-Tor: 10–20

Fre-Lör: 10–21

Söndag: 11–20

 

Viet Kitchen:

Mån-Fre: 10–19

Lördag: 10–16

Söndag: Stängt 

a