Saluhallen

Söderhallarna – den välsmakande saluhallen på Medborgarplatsen

Historiskt sett hänger saluhallskonceptet samman med den öppna torghandeln som tidigare var ett vanligt inslag i många städer i Europa. Efterhand flyttade man in handeln, bland annat för att klimat- och hygiensäkra verksamheten och i Sverige förbjöds helt handel med livsmedel som kött, fisk, mejeriprodukter och bröd år 1914.

Desto vanligare blev det då med uppförandet av saluhallar som gjorde det möjligt att förmedla varor till privatpersoner, butiker och partihandel.

Läs mer


Saluhallen på Medborgarplatsen invigdes 1992 och är en mer modern handelsplats i jämförelse med många av sina föregångare. Byggnaden omfattar sex olika delikatessbutiker med varierande utbud och specialistområden. Ost, kött, chark, choklad, fågel, vilt, te och kaffe. Här finns det alltid mycket att välja på och i anslutning finns det också ett brett utbud av restauranger och caféer. Den stora fördelen med att Söderhallarna är uppförd som en modern byggnad är att den enkelt också kan förändras och renoveras i takt med att behoven förändras. På så vis säkerställs en levande och mångfacetterad saluhallen som både blickar bakåt och framåt.

Saluhallen på central adress vid Medborgarplatsen

Vi är stolta över att kunna presentera engagerade och kompetenta hyresgäster som dagligen bemöter dig som kund med bästa service och ett stort utbud av kvalitativa produkter och råvaror. De brinner alla för bästa möjliga kvalitet, service och välsorterade diskar där tradition och nutid möter varandra. Alla strävar efter att vara del av en saluhall på central adress nära Medborgarplatsen. En saluhall där besökarna vill stanna längre, gå ett extra varv och sitta ned för njutbara upplevelser.

Från det att saluhallen på Medborgarplatsen bildades, och fram till nu så har verksamheten handlat mycket om möten. Mat och råvaror i all ära, men det är i mötet mellan människor som det där verkligen spännande händer. Det väljer vi att fokusera lite extra på när vi nu utvecklar Söderhallarna vidare i nya, kreativa riktningar, och förhoppningen är att vi kommer att utveckla en mångfacetterad verksamhet som klarar av att balansera smak, upplevelser och handel.

Bra öppettider i saluhallen på Medborgarplatsen

Som en del av det sprudlande hjärtat av Södermalm känns det viktigt för oss att bidra till upplevelsen av området och att stärka upp utbudet av bra butiker på Medborgarplatsen. I takt med att åren går förändras också stadsdelens karaktär och profil, men vi arbetar löpande för att möta nya som gamla behov.

Välkommen till saluhallen vid Medborgarplatsen för info om öppettider redan idag, eller för mer detaljer om vårt butiks- och restaurangutbud.

Läs mindre