Bästa_restaurang_södermalm 

Restaurang Södermalm

Södermalm, även kallat Söder i folkmun, erbjuder ett brett utbud av restauranger från alla världens hörn. Här finns något för allas smaklökar oavsett storlek på plånboken. Över åren har många innovativa restauranger slagit upp dörrarna ut mot gatan. Oavsett vilken restaurang Södermalm erbjuder kommer du få ta del av stor passion för mat och kreativa menyer. Kanske är det Söders charmerande stadsvyer som inspirerar till de mångfacetterade menyerna.

Vi på Söderhallarna har äran att få husera för flera av dessa godbitar. Om du inte riktigt har bestämt dig för vilken sorts mat som är dagen till ära, är Söderhallarna perfekt med flera alternativ på ett och samma ställe. Här kan du strosa runt i lugn och ro. Några ärenden och shoppingrundor innan restaurangbesöket ligger dessutom endast något steg bort.

Restaurang Medborgarplatsen uteservering
Från vårsol till krispig höst kan du även njuta på någon av våra uteserveringar. Pausa och umgås en stund i eftermiddagssolen tillsammans med vänner eller familj medan ni smakar och dricker gott. Uteserveringarna öppnar från och med den första april.

Bästa restaurang Södermalm

När det kurrar i magen eller när suget efter välsmakande, väl bekanta eller nya maträtter slår till är Söder rätta stället att ta sig till. Här finns mängder med valmöjligheter, allt från högrevsburgare till vietnamesiska delikatesser. Vidare följer några exempel på vad du kan hitta i matväg hos oss i Söderhallarna.

Smaker från Asien
I Söderhallarna finner du flera restauranger med en asiatiskt inspirerad meny. Du kan till exempel smaka sushi i olika former och färger från våra två sushirestauranger Sushi Yama och Esuki sushi. Du kan också uppleva matkulturen från Vietnam hos både Bamibistro och Viets Kitchen. Restaurang Orkidé är en av Södermalms första thairestauranger. Här kan du äta råvaror som är färska och noga utvalda till klassiska thailändska rätter. En snabbvisit till Asien har aldrig varit smidigare.

Högrev & grillat
Om högrev faller dig i smaken måste du testa burgarna hos Bun meat bun med färsk och grovmald högrev. Burgarna trycks ut på stekbordet för att få till en extra härlig stekyta. Du kan också smaka kebab hos Berliner Kebab inspirerat från Berlin i Tyskland eller kyckling, karéer, gås och lamm hos Lulles.

Några andra restauranger med kött av olika slag på menyn är Pig & Whistle, Neverland pub och restaurang eller tacos och burgare från Taco bar. Här finns det mycket att välja bland och upptäcka. Och varför inte ta del av lite turkisk kultur i form av meze (små rätter) från Anatolien i Turkiet, även kallat Lilla Asien hos restaurang Medelhavs Deli.

Fisk, pasta & vegetariskt
Hos Melanders bakficka kan du ta del av dagens fiskfångst eller någonting annat havsinfluerade i deras meny. Om italiensk pasta är din grej kommer du älska Pasta Gudfadern. Här kan du njuta färska råvaror och många valmöjligheter på menyn. Visste du att pasta al dente betyder att man kokar pastan lagom länge så den får ett visst tuggmotstånd? Är du ute efter vegetariska rätter och alternativ rekommenderar vi Södermanna vegetariska. Du kan också äta olika färska sallader, wraps och bowls hos Panini Söderhallarna.

Fika för alla
Att fika emellanåt är förmodligen avgörande för att hålla livskvalitén uppe. Om inte annat fungerar det perfekt ur en sällskapsaspekt. Hos oss i Söderhallarna är du aldrig långt från en kopp kaffe. Du kan exempelvis avnjuta en rykande espresso på Café Söder Espresso eller DeliCo Pop-up och mumsa på en panini eller sallad till kaffet på Fresh Café och salladsbar. Ett riktigt bra samtal över en kopp kaffe med en nära vän är det inte mycket som slår.

Hitta restaurang på Södermalm

Restaurangerna i Söderhallarna håller utökade öppettider måndag till söndag. Respektive restaurangs öppettider finner du under fliken Restauranger i menyn ovan. Har du frågor gällande utbud eller öppettider får du gärna höra av dig.

Parkering
I Söderhallsgaraget, centralt beläget, finns cirka 90 parkeringsplatser för dig som tar dig hit med bil. Garaget har generösa öppettider från 06:30 till 00:00 på vardagar och från 09:00 till 00:00 på helgen. Här kan du självklart betala med din mobiltelefon, med konto- eller kreditkort oavsett om du anländer tidigt eller sent på dagen. Läs mer om tillgänglighet och parkeringsplats på Södermalm här.

Varmt välkommen hit där oavsett vilken restaurang Södermalm erbjuder innebär nya smaker och matupplevelser.

Besöksadress
Söderhallarna
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

Öppettider Saluhallen medborgarplatsen
Måndag-Fredag 10-19
Lördag 10-16
Söndag Stängt