Pakering Soderhallarna

Alltid prisvärd och tillgänglig parkering på Södermalm

Söderhallarna är ett köp- och upplevelsecentrum uppbyggt med tanke på service och god tillgänglighet. För oss är det därför en självklarhet att även kunna erbjuda smidig och tillgänglig parkering på Södermalm.
Även om vi i första hand inte rekommenderar varken lokalbefolkning eller turister att i första hand ta bilen till Stockholms centrala delar så vet vi att det många gånger inte finns några alternativ. I dessa lägen är vårt eget garage en utmärkt lösning – även för dig med behov av dygnsparkering. Här nedanför hittar du mer information om Söderhallarnas unika arkitektur och tillgänglighet.

Läs mer


Hur började det egentligen? Jo, Söderhallarna invigdes den 25 september 1992. Huset är ritat av arkitekten Bo Kessel och består av två huskroppar med skilda yttre utseenden. Saluhallsbyggnadens fasad är klädd i glas, medan Björkhallshuset har en gul sandstensfasad, invändigt präglas båda hallarna av ljus och rymd. Huskropparna är sammanlänkade av en glasad huvudentré i flera plan.

Söderhallarna består av 3 gemensamma kommersiella plan (plan 4, 5 och 6). Högre upp i huset finns kontor och på plan 1 och 2 finns Söderhallsgaraget med infart från Västgötagränd som ligger på baksidan av Medborgarplatsen mot Fatbursparken. Husets mångsidighet och flexibilitet är en viktig del av dess charm och betydelse.

Parkeringsplats på Södermalm – säkert och förmånligt

Här finns också lösningen för dig som söker parkeringsplats på Södermalm under kort eller längre tid, från någon enstaka timme till i ett eller flera dygn. Det finns 89 platser att välja mellan, och garagets centrala läge gör parkeringen mycket tacksam både vad gäller tillgänglighet och närheten till områdets många butiker och restauranger. Söderhallsgaraget är en täckt parkering på Södermalm där du förvarar bilen, centralt och smidigt, för 50 kronor i timmen.

Garaget har generösa öppettider och naturligtvis kan du enkelt betala med både din mobiltelefon och med ditt konto- eller kreditkort – oavsett om du besöker Söderhallarna och Medborgarplatsen tidigt eller sent på dagen. Om du har ytterligare frågor angående parkeringsplatsen rekommenderar vi dig att kontakta Stockholm Stad som hyr och förvaltar parkeringsplatsen.

Efter shoppingturen rekommenderar vi dig att passa på och luta dig tillbaka hos någon av våra skickliga restaurangaktörer, medan bilen väntar i garaget. Eller, om du har bråttom hem efter arbetsdagen, passa då på och sväng förbi vår saluhall på Medborgarplatsen för att ladda upp med olika delikatesser i form av ost, marmelad, chark, choklad, oliver och andra ingredienser som enkelt kan förgylla middagen på hemmaplan.

Kontakta oss gärna för detaljer om Söderhallarnas butiks- och restaurangutbud eller för information om vår parkering på Södermalm.

Läs mindre